Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Houten vloer onderhoud

U heeft een nieuwe parketvloer aan laten leggen en wilt deze graag zo lang mogelijk mooi houden én mee laten gaan. Een goed verzorgde houten vloer heeft daarom regelmatig onderhoud nodig.  Echter, wanneer u deze energie en tijd in uw vloer steekt zult u hier gegarandeerd plezier van hebben! Het dagelijkse onderhoud bestaat met name uit de vloer aanvegen en stofzuigen. Op deze manier verwijdert u vuil het snelst en effectief waardoor het vuil niet in uw vloer gelopen kan worden. Vuil in uw vloer zorgt namelijk voor snellere slijtage van uw vloer

De houtsoort van uw vloer

Voor het dagelijkse onderhoud van uw vloer maakt het weinig uit om welke houtsoort het gaat. Ondanks dat een grenen vloer bijvoorbeeld veel zachter is kan schade in elke vloer voorkomen. Hooguit valt de schade in een zachtere houtsoort hoger uit.

Onderhoud van uw houten vloer
Parket Schuren

Voor het overige onderhoud van uw vloer is het wel van belang om te weten welke soort vloer u in huis heeft. Ook de manier van afwerken is hier van belang. Houdt er rekening mee dat iedere houtsoort in meer of mindere mate reageert op een te hoge of te lage luchtvochtigheidsgraad. Uw hout kan dat uit gaan zetten of juist krimpen, hetgeen schade veroorzaakt. Daarnaast moet u bij het gebruik van onderhoudsmiddelen rekening houden met de houtsoort. De chemische samenstelling van deze verschillende onderhoudsmiddelen kan namelijk schade aanrichten op uw vloer bij onjuist gebruik.

Wat kunt u nog meer doen?

Tot slot is het verstandig om een vuile vloer zoveel mogelijk te voorkomen. Maak bijvoorbeeld gebruik van schone deurmatten bij uw voor en achterdeur en probeer zo min mogelijk met uw schoenen aan door het huis te lopen. Op deze manier blijft er minder vuil achter en zal in de loop van de jaren uw vloer langer meegaan. Probeer daarnaast de poten van meubels altijd de voorzien van vilt zodat deze niet rechtstreeks contact maken met de vloer. Dit voorkomt krassen en putten in uw vloer.

Wat kunnen wij van Floortec voor u betekenen?

Bent u op zoek naar een specialist waarbij het onderhoud van uw vloer in goede handen is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Floortec staan voor u klaar.