Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Laminaat reinigen

Uw laminaat altijd op een goede manier onderhouden zonder strepen of slijtage plekken dan heeft Floortec de perfecte oplossing speciaal voor u. Uw laminaat reinigen is helemaal niet heel lastig. Een simpele tip is gewoon logisch nadenken en zorgen voor een goede verzorging. De volgende tips kunt u altijd in uw achterhoofd houden bij het reinigen van uw laminaat.

Veel vormen van laminaat reinigen

Op het internet staan ontzettend veel verhalen om over laminaat reinigen. Veel van deze tips slaan nergens op. Zo zijn er tips over het behandelen van het laminaat met schoonmaakazijn en/of uien. Alle tips die in deze trend worden neergezet hebben allemaal veel werk van dien en zorgen niet bepaald voor een schoner laminaat. Sterker nog de meeste vormen van schoonmaak zorgen zelfs voor een beschadigd laminaat.

Geen schoonmaakmiddelen

Een andere vorm van beschadiging van het laminaat is het gebruik van schoonmaakmiddelen gebruikt. Je laminaat reinigen met schoonmaakmiddelen is namelijk enorm schadelijk voor uw laminaat. Deze middelen beschadigen uw bovenste beschermlaag van uw laminaat in plaatst van het te schoon te maken. In de meeste gevallen wordt de bovenste laag verwijderd waardoor het laminaat niet optimaal te gebruiken is.

De oplossing voor laminaat schoonmaken

Als eerste moet u uw schoonmaakbeurt goed voorbereiden en da betekent dat er eerst moet worden gestofzuigd. De stofzuiger neemt alle kleine stofjes en kruimels mee waardoor deze niet kunnen zorgen voor wrijving over het laminaat. Vervolgens is de juiste manier voor het reinigen van uw laminaat eigenlijk de meest simpele manier namelijk het gebruik van een vochtige doek.  Zorg ervoor dat u een schone doek heeft die een klein beetje vochtig is. Als er teveel water wordt gebruikt kan dit tussen de kieren en naden van het parket gaan zitten. Waardoor de onderkant vochtigheidsplekken kan veroorzaken.

Door deze doek te gebruiken behoudt u de zo belangrijke beschermlaag. Nadat het laminaat is schoongemaakt kunt u ervoor kiezen om met een warme zachte doek het laminaat op te poetsen zodat het nog extra gaat glimmen. Het is aan te raden om ieder jaar uw laminaat te behandelen met polish, onderhoudsolie, of onderhoudswax.

 Neem contact op!

Voor advies op maat kunt u vandaag nog contact opnemen met Floortec via één van de onderstaande manieren.

Vul het online contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op

 Bel gratis met één van onze professionals via het volgende telefoonnummer: 0800-3566783

Bezoek één van onze vele vestigingen verspreid door heel Nederland. Hoeft u alleen maar uw parket te onderhouden? Neem een kijkje in de webwinkel en vind een ruim assortiment aan onderhoudsproducten.