Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Houten vloer oliën

Door uw houten vloer in de olie te laten zetten verlengt u de levensduur van uw parketvloer. Door middel van de juiste materialen, producten en specialistische kennis zorgt Floortec voor het beste resultaat.

Houten vloer in de olie zetten ter bescherming van uw parket

Een houten vloer zorgt voor sfeer en warmte in uw ruimte. Als natuurlijk materiaal is hout niet onderhoudsvrij. De houten vloer oliën biedt de ondergrond een laag bescherming zodat de vloer langer mooi blijft. De olie dringt door tot in de poriën van de houten vloer, waardoor de karakteristieke uitstraling van het natuurlijke materiaal tot zijn recht komt. Op deze manier is de ondergrond langer tegen vocht en vuil beschermd. Het in de olie zetten van een houtvloer voorkomt daarnaast ook uitdroging van het parket. Verschillende soorten olie geven uw houten vloer andere tinten. De specialisten van Floortec kunnen u hierover adviseren.

Eerst houten vloer reinigen en dan oliën

Uiteraard heeft een houten vloer regelmatig onderhoud nodig. Dagelijks onderhoud zoals stofzuigen, vegen en lichtvochtig dweilen kunt u zelf doen. Een houten vloer in de olie zetten wordt vaak aan professionals uitbesteedt. Een netjes geoliede vloer beschadigd minder snel en is ook makkelijker bij te werken wanneer deze toch beschadigd is. Om een houten vloer in de olie te zetten wordt het parket allereerst stofvrij gemaakt en goed gereinigd. Wanneer de olie adequaat op de houten vloer is aangebracht dient deze vervolgens in te trekken. Voor een grondigere opknapbeurt en het verwijderen van beschadigheden kunnen wij de houten vloer schuren voordat wij deze in de olie te zetten.

Houtvloer in de olie zetten en periodiek onderhoud

Vloerolie heeft een periodieke onderhoudsbeurt nodig, waarbij wij vloerdelen opnieuw in de olie zetten. Dit betekent dat wij uw houtvloer oliën zonder dat alle meubels verschoven hoeven te worden. Voor het oliën van houten vloeren maakt Floortec gebruik van onder andere vloeroliemerken als Aquamarijn Corcol en Woca. Heet aankleuren is uiterst geschikt op eikenhoutenvloeren, de meest gelegde houtvloersoort van Nederland. Heeft uw parketvloer doffe plekken en veel beschadigingen? Om de vloer weer helemaal op te knappen kunnen wij uw houten vloer renoveren.

De vloerspecialisten van Floortec zetten uw houtvloer in de olie

De specialistische vloerexperts van Floortec zetten uw houtvloer in de olie volgens een doordacht stappenplan. Allereerst zullen wij u informeren over de mogelijkheden van het in de olie zetten van de houtvloer. Vervolgens komt een van onze vloerspecbij u langs om de staat van uw houtvloer te beoordelen. Op deze manier kunnen wij uw houtvloer op de juiste manier in de olie zetten, waarbij wij rekening houden met soort hout, eventuele vorige behandelingen en uw wensen. Na inspectie van uw houten vloer zullen wij een offerte opmaken. Na akkoord zal een specialist uw houten vloer in de olie zetten.

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u uw houten vloer laten oliën? Neem gerust contact met ons op, of kom langs op één van onze vestigingen bij u in de buurt.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!